Uddannelse som kirkemusiker på Lolland-Falster
For at styrke musikken i kirken, salmesangen og salmespillet.
Uddannelse som kirkemusiker med orgel eller sang på Lolland-Falster
Sjællands Kirkemusikskoles Toreby-afdeling inviterer i februar måned til åben skole i Sundkirken og Toreby Kirke. Her kan man møde studerende og lærere, overvære undervisning og høre om uddannelserne.
Åben skole er:
Mandag d. 12. februar kl. 12-19 og mandag d. 26. februar kl. 12-17
I Toreby-afdelingen tilbyder vi uddannelse på basis-linjen. En uddannelse på deltid, hvor der arbejdes med grundlæggende musikalske færdigheder. Vi tilbyder også eksamensfri undervisning i hovedfag, for dem der allerede har en ansættelse i folkekirken og vi har efteruddannelse for kirkemusikere der har fuldført eksamenslinjen.
Med en uddannelse som Kirkemusiker med orgel eller sang står man godt rustet til at varetage en stilling som organist eller sanger i folkekirken.
En uddannelse på basislinjen eller en efteruddannelse er med til at styrke musikken i kirken.
At uddanne sig eller efteruddanne sig inden for sit fag er ikke bare med til at styrke den enkelte person, men er også med til at styrke musikken og fagligheden i kirken såvel som samarbejdet med det øvrige personale.
Som kirkemusiker er man ikke solist. Man er den solide ankerperson for menigheden, som menigheden kan læne sig op ad og synge sammen med. Som kirkemusiker har man derfor hele salmebogen med tillæg som sit repertoire. Man skal kende melodierne så godt, at menigheden føler sig tryg. Det gælder især de mindre kendte salmer og de nyere salmer, hvor det er vigtigt at både organist og sanger går forrest.
På sanglinjen er man med et basisforløb eller efteruddannelse godt funderet i sin egen stemme. Man arbejder med at udvikle stemmen, og hvordan man undgår at overanstrenge sin stemme.
På orgellinjen bliver man undervist i både orgel og klaverspil. En dygtig kirkemusiker skal både kunne spille præludium på orglet og spille klaver f.eks. til en fællessang ved kirkekaffen. Organister er normalt ikke koncertmusikere, så det er musikken til gudstjenester, der er i fokus på uddannelsen.
Det er afgørende at have et godt kendskab til folkekirken og liturgien, når man skal ud og arbejde som kirkemusiker. Hos os hænger teori og praksis sammen, så når vi underviser i salmer, så snakker vi også om inddragelse af menigheden, og om hvordan salmer skal synges og spilles så de bliver godt modtaget.