Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder 2020
Nyheder

Hvis smitten rammer

Her er en række forholdsregler, som alle i kirken bør kende, om hvordan man skal forholde sig, hvis en præst, medarbejder eller frivillig i kirken bliver konstateret smittet med COVID-19. Husk at det skal anmeldes som en arbejdsskade

 

Vi er i en tid med stigende smitte. Derfor er her en række forholdsregler, som bør kommunikeres til alle, når en medarbejder eller en frivillig i kirken er blevet konstateret positiv med covid-19. De er baseret på rådgivning fra Rigshospitalets corona-afsnit på baggrund af en konkret sag:

  1. Alle, der i længere tid end 15 min. har været inden for ca. 1 meters afstand af den smittede, fx under samtale, møde eller socialt samvær, er at betragte som nær kontakt. Som nær kontakt kan du ikke vide, om du er smittet, før du er blevet testet. Derfor skal du opføre dig som om, at du er smittet, indtil du har svar på testen. Indtil du får svar på testen, bør du gøre følgende:
    1. Gå i selvisolation
    2. Vær særligt opmærksom på hygiejne og rengøring
    3. Sørg for at blive testet
       
  2. Du skal have to test: Første test tidligst 4 dage efter nær kontakt med den smittede. Anden test 2 dage efter første test.
     
  3. Du skal booke test på: www.coronaprover.dk
     
  4. Al arbejdsrelateret kontakt med andre skal holdes på et minimum og med minimum 1 meters afstand, og hvor det er hensigtsmæssigt med brug af foretrukkent værnemiddel, mundbind eller visir. Særlig opmærksomhed påkræves ved sang.
     
  5. Hvis du ikke har været i nær kontakt med den smittede, men har symptomer, skal du selvisoleres og testes.
     
  6. Kirkelige handlinger og gudstjeneste kan gennemføres med afstandskrav og værnemidler. Nadver og kirkekaffe suspenderes.
     
  7. Hygiejne med hyppig håndvask og afspritning.
     
  8. Vær omhyggelig med rengøring.
     
  9. Håndtryk og anden fysisk kontakt undlades helt.
     
  10. Anmeld tilfældet som arbejdsskade. 
    Hvis den smittede er en præst, skal vedkommende sygemelde sig til provsten som vanligt, som så sender en anmeldelse videre til stiftet. Det skal fremgå, hvordan coronasmitten er sket i arbejdstiden, hvis det skal anmeldes som en arbejdsskade.

    Hvis den smittede er en kirkefunktionær eller frivillig, skal menighedsrådets kontaktperson anmelde det som en arbejdsskade hurtigst muligt. Der er hjælp at hente flere steder: Blandt andet på www.virk.dk, hvor man kan læse om refusion og om, hvordan man indberetter arbejdsskaden. Der ligger også udførligt materiale på DAP'en i FLØS' supportforum.
    Kontakt stiftets HR-konsulent Lone Sønderup Mortensen for vejledning, hvis man er i tvivl om proceduren. Hun er på telefon 54 84 07 03 eller e-mail LSM@km.dk

    Eventuelle anmeldelser eller henvendelser, som sendes i juleferien, vil straks blive fulgt op på af stiftets medarbejdere efter ferien. 
     
  11. Information ringes til alle involverede, fx dåbsforældre og brudepar.
     
  12. Skab ro og tryghed omkring dig.
     
  13. Ring til provst og stiftsadministration, hvis der er tvivl eller spørgsmål.

Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside ved at klikke her

Coronahotline i juleferien

Skulle der opstå akutte situationer i forbindelse med coronarestriktioner og afholdelse af julens og nytårets gudstjenester, eller tvivlsspørgsmål om fx smitte og personale, som kræver hurtigt svar, kan man i juleferien ringe til stiftets kontorchef Lene M. Krabbesmark på telefon 54 84 07 09.