Fortsæt til hovedindholdet
Aktuelt
Ledige stillinger

Ledige stillinger i Lolland-Falsters Stift

Der findes pt. ingen nyheder

Overvejer du at søge et embede som præst i Lolland-Falsters Stift?

Lolland-Falsters Stift er det mindste af Danmarks ti stifter, og det forsøger vi hver eneste dag at bruge til vores – og dermed din – fordel.

I Lolland-Falster Stift er vi på mange måder en lille ”familie”, der er aldrig langt til kollegerne, fagmedarbejderne i stiftsadministrationen eller biskoppen. Vi dyrker og værdsætter en kultur, hvor det er let at komme i kontakt med hinanden, let at komme til orde, og højt til loftet både teologisk og praktisk.  

I Lolland-Falsters Stift er vi i alt cirka 65 præster – sognepræster, diakonipræster, studenterpræster og hospitalspræster – fordelt på fire provstier i to kommuner.

Vi har mange smukke middelalderkirker (rigeligt) og mange gamle, dejlige præstegårde, som danner en god ramme om et aktivt liv med frisk luft og natur lige ved hånden.

Alle præsterne i stiftet skriver på skift ”Præsteklummen” til Lolland-Falster Folketidende. Andre anmelder bøger til stiftets hjemmeside og sociale medier, og atter andre præster deltager i podcasts, som DRs ”Hvad ville Jesus have sagt” – vi ser nemlig gerne, at vores præster er synlige både lokalt og nationalt, og i det omfang vi kan, bakker vi op om den type indsatser

Når et menighedsråd vælger en ny ordineret præst, er det uddannelseskonsulentens opgave, at præsten de første 20-24 måneder af sit virke også er i et introduktionsforløb kaldet ”NY PRÆST”, som skal sikre, at præsten får en god modtagelse, trives og får den nødvendige hjælp til at virke i embedet med faglig dygtighed.

Derudover tilbyder vi hvert år supervision for nye såvel som mere erfarne præster. Der er tale om en faglig og teologisk refleksion over egen praksis som præst. Der arbejdes med deltagernes egne erfaringer og gives hjælp til at se nye veje og muligheder. Supervision foregår i grupper med 5–8 deltagende præster. Gruppen ledes af en supervisor, uddannet fra FUV, som har ansvaret for den fælles faglige samtale – og for at der er faste rammer om samtalen. Samtalen foregår under tavshedspligt – både i forhold til præsten og de konkrete personer/sager, der måtte blive omtalt. Det er den enkelte præst og dennes arbejde, som er i fokus, og det er ud fra den konkrete praksis, der samtales.

Vi går op i løbende at klæde vores præster fagligt på og tilbyde kurser og efteruddannelse for den enkelte. Ifølge ’Evaluering af Paraplyprojektet til forbedring af præsters psykiske arbejdsmiljø’ fra 2023 er konfirmander og mødet med konfirmand-forældre noget af det mest følelsesmæssigt belastende for præster. Biskoppen har derfor besluttet, at alle præster, der har med konfirmander at gøre, skal deltage i kurset ”koks i konfirmandstuen” med stiftets religionspædagogiske konsulent.

Som sagt er vi et lille stift, og for dig betyder det, at du bliver set og hørt, og at provsterne og biskoppen aldrig er længere end et telefonopkald væk.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte vores uddannelseskonsulent, hvis opgave det er at tilrettelægge en introduktionsplan for den enkelte nyansatte præst i samarbejde med provst, biskop og Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter (FUV).

 

Lolland-Falsters Stift er inddelt i fire provstier med hver deres provst:

• Maribo Domprovsti. Domprovst Anne Birgitte Reiter

• Lolland Vestre Provsti. Provst Susanne Oxholm Bay Jacobsen

• Lolland Østre Provsti. Provst Johannes Olav Kruse Kristensen

• Falster provsti. Provst Dennis Jelstrup

Læs mere om stiftet på vores fakta-side.