Fortsæt til hovedindholdet
Biskoppens månedshilsen
Nyheder

Biskoppens månedshilsen april 2023

"Hvorfor mon opstandelsesberetningen er så levedygtig? Jeg tror, at det er fordi, vi intuitivt genkender erfaringen fra vores eget liv," skriver biskoppen i denne månedshilsen.

Kære alle

Vi er på vej ind i den stille uge, og påsken står for døren. Det er en særlig travl tid for præster, kirkefunktionærer og alle frivillige, der er involveret i påskens mange gudstjenester og aktiviteter. Påskens store drama og det eviggyldige opstandelsesbudskab om, at Jesus har overvundet døden og mørket, har vi brug for at høre igen og igen. For det det handler ikke kun om det, der skete for 2000 år siden i Jerusalem. Det handler også om os og vores liv i dag.

Enhver tid i historien har sine mørke perioder, ethvert menneske sine personlige langfredage og enhver bevidsthed sine sorte huller, som Guds lys kan gennembryde. Og når lyset skinner, opstår livet på ny. Lysets genkomst, saftstigningen i planter og træer samt småfuglenes morgenkoncert minder os om det. Hver forår glædes vi over naturens genrejsning, over at livet kan genopstå – og det gælder også vores liv.

På trods af det tilsyneladende modsatte – at vi lever i skyggen af krigen i Ukraine og med frygten for, at den trækker ud og breder sig til resten af Europa og i skyggen af en klimakrise, der i stigende grad truer livet på jorden – så er påskens budskab fortsat, at:

Lyset virkelig er stærkere end mørket;
Godheden er stærkere end ondskaben;
Kærligheden er stærkere end hadet;
Livet er stærkere end døden.
Og sejren er vores gennem ham, der elsker os.

Derfor er påskens budskab så livgivende og eviggyldigt. Vi har år efter år brug for at lade vores håb næres heraf. Tro på, at vi vitterligt er Guds elskede børn med alle vores fejl og mangler. Tro på, at Gud kan skabe nyt liv ud af selv de dummeste ting, vi mennesker har gjort. Mennesker, der ikke kunne tro på dette budskab, hængte Jesus op på et kors for at tage livet af ham. I stedet gav det liv til det evangelium, der igennem 2000 år er blevet fortalt til enhver ny generation.

Hvorfor mon opstandelsesberetningen er så levedygtig? Jeg tror, at det er fordi, vi intuitivt genkender erfaringen fra vores eget liv. At vi aldrig fastholdes i mørket, når vi rækker ud og beder om hjælp. At sorgen kan vendes til spirende glæde. At det formørkede sind og de mørke tanker kan oplyses og forvandles til fornyet livsmod. Påskens budskab minder os om, at der altid er håb.

Derfor læses og tolkes påskeberetningen af millioner af kristne verden over i dag, og også her hos os i stiftets kirker. Tak til alle jer, der medvirker til at viderebringe det ufattelige, glædelige budskab om, at en ny begyndelse altid er mulig.

Glædelig påske til jer alle.

Venlig hilsen
Marianne Gaarden, biskop