Unge og kirke

Foto: Flemming Staal

Biskoppen i Lolland Falsters stift og stiftsrådet har nedsat stiftsudvalget for unge og kirke, SUK-LF. 

SUK-LF er dels opstået som følge af at stiftet ansatte en ungdoms- og studenterpræst i 2007 og dels som erkendelse af, at der mangler et forum, hvor man kan samtale om de særlige udfordringer folkekirken har omkring unges forhold til kirke og tro. SUK Lolland Falster er et samtaleforum af præster og frivillige som er optaget dette. SUK Lolland Falster kan også iværksætte initiativer, gudstjenester, høringer m.m.

SUK Lolland Falster sætter fokus på unge og kirke i Lolland Falsters stift. SUK-Lolland Falster er en del af det landsdækkende netværk, SUK (Samtaleforum om Unge og Kirke) som består af repræsentanter fra folkekirken, folkekirkelige børne- og ungdomsorganisationer, landsforeningen af menighedsrådsmedlemmer og FUV.

Vi prioriterer, at vi er et handlende og udadgående udvalg samt samtaleforum med fokus på de unge i aldersgruppen 15-30 år. Det er vigtigt for os, at vi er kirke for og med de unge samt, at vi arbejder på tværs i Lolland Falsters stift. Vi ønsker at bygge bro til Folkekirkens lokale ungdomsorganisationer.

SUK-LF gennemførte i april 2015 en spørgeskemaundersøgelse på Katedralskolen i Nykøbing F. og på CELF i Nakskov om unges holdning til religion og kirke. Undersøgelsen kan ses her.(pdf)

 

UdvalgsmedlemmerUngdomsgudstjeneste

Formand
Dorte Hedegaard, studenterpræst

Hans Henrik Andersen (Nykøbing)
Hanne Lundsgaard (Sundkirken) 
Susan Rasmussen (Gloslunde og Celf/Nakskov)
Melinda Sembach (Kadedralskolen) 
Martin Egerup, Skt. Nikolai, Nakskov
Lars Oliver Stuhr, Nr. Alslev

 

 

   
© Lolland-Falsters Stift