Strandkirken i Marielyst er opført i 1957 som sommerferiekirke tæt ved den oprindelige bebyggelse i Bøtø. Der er ikke kirkegård. Marielyst Strandkirke 220515 1 lille

Kirkens nære placering til vandet og den specielle beliggenhed midt i et sommerhusområde er unikt.

Meget arbejde og stor offervilje fra mange sider, ikke mindst fra. komitéen for opførelse af kirken var gået forud, således at der nu var økonomisk basis
for at starte bygning af kirken.Krigen og besæt

Allerede i 1944 vedtog en kreds af beboerne i Væggerløse sogn og sommerhus beboere i Marielyst at arbejde for at bygge en kirke i Marielyst, hvor der
kunne holdes gudstjenester for de mange, der hvert år gæster Marielyst, samt for faste sommerhus beboere og helårsbeboere.telsen forsinkede naturligvis arbejdet, men den 19. december 1957 var man så vidt, at grundstenen til Marielyst Strandkirke kunne lægges. 

Kirken blev tegnet af arkitekt Albert Petersen, Nykøbing F. og opført af murermester Oftar Nielsen, tømrermester Skytte Koch, glarmester Wallin, blikkenslager A. Andersen & søn og malermester Arndt Jensen.

Strandkirken er en selvejende institution i den danske Folkekirke. Den lever, og gror som ved opførelsen - af bidrag fra menigheden, megen vilje fra stiftets præster der gerne bruger en fri søndag for at holde prædiken der. Ligeledes påtager medlemmer af komiteen og andre venner af Strandkirken sig arbejde som kordegne og andre gøremål, som er nødvendige for at alt kan fungere - som en levende kirke.

Alle er velkomne til gudstjenesterne i Marielyst Strandkirke. Klik her for at se gudstjenestelisten

Det folkekirkelige fyrtårn – Strandkirken, Marielyst – har brug for jeres støtte

Strandkirken er tidligere blevet kaldt for et folkekirkeligt fyrtårn. Og det er slet ikke for store ord. I en tid, hvor der tales meget om frivillighed, er det fantastisk opmuntrende og en stor glæde at se, hvordan frivilligheden blomstrer omkring Strandkirken. Her er en stor komité bestående af mange frivillige, med hver deres evner og baggrund. Her koordineres alt det frivillige arbejde omkring kirken: græsslåning, havepasning, maler- og tømrerarbejde, rengøring, kordegnearbejde, indsamlinger, aktiviteter osv. osv. Sognepræst Jette Walther Birk har i mange år siddet for bordenden, og hun har med kyndig hånd styret de mange engagerede frivillige medarbejdere.

Der har dog i de senere år været en del større udgifter bl.a. i forbindelse med udskiftning af orglet, men også andre nødvendige arbejder, og det har alt sammen været en økonomisk belastning. Derfor er der for tiden hårdt brug for økonomisk hjælp.

Der er naturligvis indsamlinger til hver eneste gudstjeneste, ligesom der også er sommerfest  – men det er ikke tilstrækkeligt. Uden den store støttekreds af gode bidragydere ville økonomien ikke kunne hænge sammen.

Du kan støtte Strandkirken med et økonomisk bidrag via overførsel til Sydbank, reg.nr.: 6822 konto nr. 0001116343 – Strandkirken ved Marielyst.

Klik her for at gå til Strandkirkens hjemmeside

Strandkirkens forretningsudvalg og kontaktpersoner:

Formand, sognepræst Anders Martin Lauritsen                                                     
Væggerløsevej 19, 4873 Væggerløse
Tlf.: 54177003, mail: aDenne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Næstformand, fhv. provst Nils Roland
Horsevænget 22, 4800 Nykøbing F.
Tlf.: 24 96 85 85

Kirkeværge Leif Pedersen
Bøtøvej 256, 4873 Væggerløse
Tlf.: 51 92 06 22

 

 

Klokkestabel-Strandkirken
   

 

   
© Lolland-Falsters Stift