Bibliotheca Felteriana

  Felters

Biblioteket indeholder ca. 3000 bøger, som hovedsageligt er teologisk faglitteratur. Det befinder sig i Bispegården, Østre Allé 2, 4800 Nykøbing F., tlf. 54 85 02 11. De fleste af bøgerne er doneret af Immanuel Felter, der var domprovst i Maribo 1955-78 og døde i 2001. Biblioteket har desuden abonnement på nogle danske og nordiske teologiske tidsskrifter.

 

Det er muligt at benytte biblioteket i stiftskontorets åbningstid. Der er indrettet en læseplads i tilknytning til biblioteket. Inden biblioteket benyttes, skal man henvende sig til stiftskontoret og skrive sit navn i en fremlagt protokol.

 

Bibliotekets bøger kan hjemlånes af lånere med bopæl i Lolland-Falster Stift. Undtaget er dog bøger fra før ca. 1800 og særligt værdifulde bøger. Lånetid er max. 1 år; bøgerne kan hjemkaldes efter 3 måneder. Hjemlån skal noteres i bibliotekets protokol.

 

De fleste af bibliotekets bøger er registreret i et elektronisk katalog, som er frit tilgængeligt via internet på adressen: http://www.felterbiblioteket.dk. Her har man mulighed for at orientere sig om bibliotekets bogbestand.

 

Det er også muligt at rette forespørgsler om bibliotekets bogbestand til stiftsbibliotekets bibliotekar, sognepræst Bendict Mader, tlf. 54 77 20 39, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Desuden er der to ældre og ukomplette kataloger i form af pdf-dokumenter:

Disse to kataloger befinder sig i et ringbind på stedet, men kan også læses eller printes fra internet.

 

Biblioteket bestyres af et udvalg nedsat af Lolland-Falsters Stift. Formand for udvalget er sognepræst Jette W. Birk, Væggerløsevej 19, 4873 Væggerløse, tlf. 54 17 70 03, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Øvrige medlemmer er provst Bjarne Madsen og sognepræsterne Michael Fagerlund og Bendicht Mader.

   
© Lolland-Falsters Stift