Legatet til fordel for enker efter og børn af præster, hvis sidste embede har været i Lolland-Falsters Stift

Legatet uddeles til enker efter og børn af præster, hvis sidste embede har været i Lolland-Falsters Stift, og således at børn er fortrinsberettigede. Det er dog en forudsætning, at de pågældende har behov for støtte.

Det skal ved tildelingen af legatet så vidt muligt påses, at ydelsen fra legatet eller en væsentlig del af denne ikke kommer til afkortning i en modtageren tilkommende ydelse fra det offentlige.

Legatportionernes antal og størrelse fastsættes af legatbestyrelsen.

Legatet kan søges: ja.

Ansøgningsfrist: 15. maj 2016

Ansøgningerne vil blive behandlet ultimo maj måned, således at der kan forventes et svar snarest derefter.

Ansøgningsskema: ja. Skemaet kan hentes her.

Uddelingstidspunkt: i forbindelse med Landemode juni 2016.

Ansøgningsskemaet sendes til Lolland-Falsters Stift, Østre Allé 2, 4800 Nykøbing F eller på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Eventuelle spørgsmål kan besvares ved henvendelse til stiftet på tlf. 54 85 02 11.

Biskop Rasmus Møllers Legat

Et legat stiftet af biskop Rasmus Møller uddeles efter fundatsens bestemmelser til en BiskopRasmusMoeller studerende ved Københavns Universitet fra Lolland-Falsters Stift.

Ansøgning om at komme i betragtning, vedlagt dokumentation for studieaktivitet, sendes til provst Anne Birgitte Villadsen, Alleen 11, 4990 Sakskøbing, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .

Ansøgningsfrist: 3. juni 2014.

Rasmus Møller var Lolland-Falsters Stifts biskop fra 1831-1842. Forinden da havde han været præst i Uldum-Langskov ved Horsens, i Jelling og fra 1802 i Købelev.

I 1841 kunne han fejre sit 50 års embedsjubilæum og stiftede i den anledning et legat for en studerende fra stiftet. Dette legat eksisterer altså stadig, men er dog nu af Landemodet besluttet afviklet, idet det trods forstærkning fra hans efterkommere ikke giver noget stort afkast. I øvrigt blev jubilæet fejret med maner: Festgudstjeneste i domkirken og om aftenen et festmåltid sammen med stiftets gejstlighed og lærere. Til denne fest havde Emil Aarestrup skrevet en bordsang, hvor det sidste vers lyder:

Modtag da Jubelskaalen til din Ære,

Du Stiftets Bisp og Kirkens Tjener tro!

Lad denne Sang en Takkehymne være

I Dine stille Dages Aftenro.

Den Gud, hvis Hyrdestav Du trolig fører,

Vor tætte Kreds med Velbehag han seer,

Og han vort Hjertes varme Ønske hører,

At Hædersaar Dig skjænkes fleer og fleer.

   
© Lolland-Falsters Stift