Spaghettigudstjeneste 050 2 640x427

Kære teologistuderende!

I Lolland-Falsters Stift er der tradition for, at vi inviterer tologistuderende til et kort praktikforløb i stiftet, så I får indsigt i, hvordan det er at være præst på Sydhavsøerne og opleve, at der er mange andre ting at byde på udover de attraktive præsteembeder. Og vi glæder os til at se dig!

Det er gratis at deltage!
Det er muligt, fordi Stiftsrådet i Lolland-Falsters Stift har bevilget penge til formålet. Du vil blive indkvarteret hos en af stiftets præster, så det eneste du skal betale er transporten til Nykøbing F .og retur fra Nykøbing F. eller en af Lollandbanens stationer.

Om præstepraktikken
Inden praktikforløbets start vil du blive kontaktet af din praktikpræst, og I aftaler, hvordan dagene skal forløbe. Det forventes, at du deltager aktivt i planlægningen, og at du er frisk på at være involveret i søndagens gudstjeneste. Præstepraktikken prioriteres og finansieres af Stiftsrådet i Lolland-Falsters Stift.

Program

Fredag den 6. oktober 2017

Kl. 15.00  

 

 

Biskoppen byder velkommen til Lolland-Falsters Stift.

Anders M. Lauritsen, sognepræst i Væggerløse, fortæller om at være ny præst i et landsogn.

Søren Holm, best.medlem i Menighedsrådsforeningen i Lolland-Falsters Stift, fortæller om menighedsrådets samarbejde med præsten, og om menighedsrådets valg af ny præst.

Kl. 18.00

 

Middag

Kl. 20.30   Afslutning og andagt i hulen

Lørdag den 7. oktober 2017

Kl. 09.30

 

Morgenandagt i Kippinge Kirke v/Eva Heyn, sognepræst i Nordvestfalster Pastorat.
Efterfølgende fortæller Eva Heyn om kirken, som i middelalderen var en berømt valfartskirke. 

Kl. 10.30

 

Om projektet "Kirken på landet" 

Dorte Hedegaard, som er sognepræst i Nordvestfalster Pastorat og ansat i projektet, fortæller om udfordringerne for kirkelivet i landdistrikterne.

Sted: Vålse Kirke

Kl. 12.00

 

Frokost på Restaurant Flamez i Nykøbing F.

 

Kl. 13.30

 

Klosterkirken i Nykøbing F.

Du vil høre om kirken og om vilkårene for at være præst i et stort sogn med administrationschef og om samarbejdet med flere præster.

Kl. 15.00   Afslutning

Søndag den 8. oktober 2017

           

Du deltage aktivt i søndagens gudstjeneste i praktikpræstens song med efterfølgende samtale og frokost.

Praktikpræsten kører dig til nærmeste togstation.

Tilmelding

Tilmelding skal ske senest fredag den 15. september via linket på stiftets hjemmeside, www.lfstift.dk/Præstepraktik 2017. Vi skal bede om, at tilmeldingsfristen overholdes, da stiftets præster og familier frivilligt stiller sig til rådighed, og at evt. afbud meddeles så hurtigt som muligt. Link til TILMELDING TIL PRÆSTEPRAKTIK 2017.

Spaghettigudstjeneste 187 2 634x640

 

Hvis du har nogle spørgsmål til forløbet, er du velkommen til at kontakte planlægningsgruppen:

Sognepræst Søren Winther Nielsen
Tlf.: 54 17 90 31 - Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sognepræst Janne Funch Svensson,
Tlf.: 54 94 80 19 - Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sognepræst Esbern Gauer Vernesen
Tlf.: 54 77 02 35 - Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sognepræst Anne-Lene Frederickson,
Tlf.: 54 60 00 09 - Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Provst Michael Fagerlund
Tlf.: 20 42 85 48 - Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Spørgsmål vedr. tilmelding 
Marianne Schwartz, stiftsadministrationen
Tlf.: 54 85 02 11 - Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

 

   
© Lolland-Falsters Stift