Temadag: Skyld og skam i konfirmandundervisningen

Kategori
Præstekursus
Dato
21 juni 2017 12:00

Onsdag den 21. juni kl. 12- 16.30 i konfirmandstuen i Sakskøbing præstegård, Vestergade 6, 4990 Sakskøbing

Program:

12.00 Velkommen og frokost

12.30 Introduktion til emnet v. Hanne Lundsgaard, sognepræst i Toreby

13.00 Skyld og skam – i teologien og i tiden v. Leif Andersen, lektor ved Menighedsfakultetet.

Som lutherske præster kan vi ramme fuldstændig ved siden af det, der faktisk optager mennesker i dag.

For både vores klassiske teologi og vores klassiske liturgi er så fikseret på alt det med skyld og Guds nåde – men det virker irrelevant for mange i dag. Hvordan navigerer vi i dét?”

14.30 Kaffe og debat

15.00 Gråzoner – et konfirmandmateriale med en vinkel på konkret og relevant skyld og skam for konfirmander v. Marie Louise Kirring Løvengreen, Udviklingschef i KFUKs Sociale Arbejde og Leder af Reden Aalborg.

Nutidens unge skal forholde sig til en situation hvor gråzoneprostitution, deling af nøgenbillede og steder som tinder.sk er en del af et hverdagsbilledet, der konstant udfordrer unges seksuelle grænser og er en tikkende bombe af skyld og skam.

Vi har udformet et forløb til præster, der gerne vil tale med unge om gråzoner, skyld og skam i en etisk eller teologisk kontekst med deres konfirmander. Materialet kan også bruges af andre kirkelige aktører i berøring med unge. Formålet er at skabe refleksion og italesættelse hos unge i forhold til de gråzoner, der hersker indenfor ungdom, grænser og sex – der typisk er den største kilde til skyld og skam blandt unge.

16.00 Afsluttende debat

16.30 Farvel

Hent programmet (pdf)

Tilmelding: senest onsdag den 14. juni til Kasper Høyer på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 54 94 94 45

Kørsel: skrives på kørselsregnskabet og dækkes til lav takst.

Kurset er gratis.

Lolland-Falster Stifts religionspædagogiske udvalg

 
 

Alle datoer

  • 21 juni 2017 12:00
 
   
© Lolland-Falsters Stift