Kursus: NogetMedSalmer – Babysalmesang på ny

Kategori
Præstekursus
Dato
31 marts 2017 10:00
Sted
Sundkirken, Linde Alle 34
4800 Nykøbing Falster, Danmark
Vedhæftning

FUV Stiftskursus 2017: Lolland-Falster stift den 31. marts kl. 10-15

Hvordan kan man bedst udnytte det potentiale, at babysalmesang foregår i en folkekirkelig ramme – med kirkens salmer, i kirkens rum og med kirkens tekster?

Denne kursusdag vil introducere et udviklingsarbejde med nye indfaldsvinkler til babysalmesang. Fokus vil være på en liturgisk opbygning af et babysalmesangsforløb med gentagelsen, roen og nærværet som væsentlige parametre.

Kurset vil blandt andet indeholde

  • et oplæg til babysalmesangens betydningsbærende elementer i relation til en gudstjenstlig kontekst
  • en præsentation af nye tegn til salmer og nye salmedanse og forslag til anvendelse af musikstykker og musikinstrumenter i babysalmesangsforløbet

Deltagere:

Præster, kirke- og kulturmedarbejdere, musikpædagoger, organister og andre kirkelige undervisere. Bemærk: Der er plads til 25 deltagere på kurset.

Pris:

Deltagelse er gratis. Præster kan skrive kørsel til kurset på befordrings-skemaet til lav takst.

Kursussted:

Sundkirken, Linde Alle 34, 4800 Nykøbing F

Mette Gautier (f. 1971) er tegnsprogstolk, formidlings- og kommunikationskonsulent samt BA theol. Hun er grundlægger af Se en Salme, som dels tilbyder et visuelt udtryk ved gudstjenestens salmesang og dels samarbejder med kirkens medarbejdere om at gøre kommunikationen i gudstjenesten så tydelig som mulig for så mange som muligt. Mette har undervist sognemedhjælpere og præster på Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter, afholdt kurser og workshops for konfirmander samt holdt oplæg på sognes interne arbejdsdage.

Christine Toft Kristensen (f. 1979) er ansat som organist og korleder ved Grene og Billund Kirker samt som underviser ved Løgumkloster Kirkemusikskole. Hun har været instruktør ved flere korworkshops i blandt andet FUK-regi og sammen med trioen Zenobia, ligesom hun har afholdt inspirationsdage for organister med fokus på det musikpædagogiske arbejde i forbindelse med blandt andet børnegudstjenester, babysalmesang og salmesang for demensramte. Christine er desuden redaktør på og forfatter til bogen Salmesang for demensramte, som er udkommet på forlaget Eksistensen.

Praktiske oplysninger:

Tilmelding til: Kasper Høyer, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Tilmeldingsfrist: Fredag den 17. marts

Pris: Gratis. 

Kurset arrangeres af:         

Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter i samarbejde med religionspædagogiske udvalg og stiftskonsulenter

 
 

Alle datoer

  • 31 marts 2017 10:00
 
   
© Lolland-Falsters Stift