Danske Sømands- og Udlandskirker, DSUK, blev stiftet 1. januar 2004 som følge af en fusion mellem Dansk Kirke i Udlandet og Dansk Sømandskirke i fremmede Havne.

Historien går tilbage til 1867, og dermed har DSUK i næsten 150 år været en synlig ledsager, når danskerne rejser ud i verden.

Danske Sømands- og Udlandskirker er stiftet med det formål at kunne bevare, udvikle og styrke den folkekirkelige indsats for danske statsborgere, som er i udlandet for at arbejde, studere eller er på ferie.

Biskop Steen Skovsgaard fører det gejstlige tilsyn med de oversøiske menighederne i Canada, Argentina, Sydney, Kina, og Israel.

Stiftet er venskabsstift med de fire argentinske menigheder i Necochea, Tres Arroyas, Tandil og Buenos Aries.

Horslunde Menighedsråd er venskabsmenighed med menigheden i Tandil; men både Necochea, Tres Arroyas og Buenos Arire kunne også trænge til en venskabsmenighed. Så hvis der er nogle menighedsråd, der kunne tænke sig at knytte kontakt til disse menigheder, vil biskoppen gerne være med til at formidle den - ligesom Horslunde Menighedsråd gerne vil fortælle, hvad det indebærer.

En uforglemmelig dag i San Cayetano, Argentina
Det var et bevægende øjeblik, da Olaf Jørgensen og hans barnebarn Nicolas bar det nye kirkeskib ind i kirken under gudstjenesten palmesøndag den 17. marts i Den Danske Kirke i San Cayetano.

 

 

   
© Lolland-Falsters Stift