Biskop Gaarden84                                                                              Biskoppens egen hjemmeside

 

Prædikener og taler

25.12.2017
Prædiken juledag i Maribo Domkirke

03.12.2017
Prædiken 1. søndag i advent i Klosterkirken, Nyk. F

31.10.2017
Prædiken ved Reformationsgudstjeneste

10.09.2017
Prædiken ved bispevielse

 

Kontaktoplysninger:

Bispegården
Østre Allé 2, 4800 Nykøbing F.
Tlf.:   54 85 02 11
Mob.: 29 10 01 19
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Pressefotos kan rekvireres ved henvendelse til stiftet på tllf: 54 85 02 11 eller på e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

  

En biskop skal være tjener

Som biskop er det afgørende, at man er lydhør og nærværende, for en biskop skal først og fremmest være tjener for alle, der også har valgt at være tjener for evangeliet.

Derfor tilstræber Marianne Gaarden at se, støtte og inspirere menighedsråd og præster i det store arbejde, der foregår rundt om i stiftet. Hendes tilgang til arbejdet er samtalen, hvor alle høres, før der træffes beslutninger. Det gode samarbejde bygger ikke nødvendigvis på enighed, men i langt højere grad på gensidig respekt for forskellighed. Den gensidige respekt kendetegner biskoppens syn på ledelse i Folkekirken. 

 

Biskoppens vision for Lolland-Falsters Stift:

 1. At evangeliet lyder, så alle kan se, høre og forstå, hvad det har med vores liv at gøre i dag.
 • Derved bliver den kristne forkyndelse relevant for mennesker også i samtiden, hvor mange lider under et traditionstab.
 1. At vi sætter handling bag ordene, så vi støtter og hjælper vore medmennesker i nød.
 • Ved at sætte handling bag ordene forbliver kirken en troværdig aktør i samfundet.
 1. At vi samarbejder med hinanden på tværs af sognegrænser og med lokalsamfundet.
 • Lolland-Falster er et udpræget landsogns stift, hvor befolkningsgrundlaget nogle steder svinder. Derfor er det vigtigt at de lokale sognekirker i et tyndtbefolkede områder samarbejder med hinanden og andre aktører i lokalsamfundet for derved bedre at stå stærkere.
 1. At det er tydeligt, at kirken er for os alle.
 • Med en medlemsprocent på over 81 står Lolland-Falster fortsat stærkt i forhold til resten af landet. Samtiden lider imidlertid under et traditionstab, derfor er det vigtigt, at kirken er åben og imødekommende overfor mennesker, der ikke umiddelbart er fortrolig med folkekirken.
 1. At vi deltager i den offentlige debat, for kirken er en del af samfundet.
 • For mange i folkekirken er troen er et personligt og eksistentielt anliggende, men kristendommen udgør også en kulturel dimension i det lokal samfund, hvor den optræder. 
 1. At ingen drukner i praktisk arbejde og administrative opgaver.
 • Det er de færreste af de over 400 frivillige, der er engagerede i menighedsrådsarbejde i Lolland-Falster Stift, der er gået ind i rådene, af kærlighed til administrative opgaver. De fleste gør det af kærlighed til deres lokale sognekirke. Ved at samle de administrative opgaver, for de menighedsråd, der ønsker det, kan der frigøres ressourcer til at beskæftige sig med det, man gerne vil.
 1. At folkekirken forbliver rummelige, så alle stemmer kommer til orde.
 • Det gode samarbejde bygger ikke nødvendigvis på enighed, men i langt højere grad på gensidig respekt for forskellighed. Hvor forskellige synspunkter kommer til orde og anerkendes, kan nye og kreative løsninger vokse frem.

 

 

   
© Lolland-Falsters Stift