Charlotte Rørth

Boganmeldelse: "Vi mødte Jesus, og hvad kommer det andre ved?" - af Charlotte Rørth, Gyldendal, 2017

For to år siden udgav journalisten og forfatter Charlotte Rørth bogen ”Jeg mødte Jesus”. Bogen blev en bestseller, og tusindvis af læsere henvendte sig til forfatteren for at fortælle om deres egne lignende og uforklarlige oplevelser.

 

 

Charlotte Rørth blev hurtigt klar over, at der var et stort behov for at dele disse oplevelser med andre. De færreste havde modet til at stå frem, det var tabubelagt. Enkelte prøvede forsigtigt at tale med en præst, men ikke alle præster kunne lige rumme, hvad de hørte.

Charlottte Rørth har samlet en stor del af disse henvendelser og samtaler i sin nye bog, men kun dem, der tør stå frem med navn er med. Og det er personer fra alle samfundslag, som bidrager. 

Oplevelserne er forskelligartede: et kraftigt lys, der rammer én, en klar og tydelig stemme, en engels tilsynekomst, Jesu nærvær, alting, der pludselig lyser op indefra osv. Tingene sker uventet for både troende og ikke-troende. Disse oplevelser har alle haft stor og afgørende betydning for den enkelte, som har oplevet det som et udtryk for Guds kærlighed og nærvær.

Charlotte Rørth har efter sine egne møder med Jesus været dybt forundret. Hvad var det lige, der skete? Som den gode, nysgerrige journalist vil hun gerne forsøge at finde svar, og hun har kontaktet flere forskere og videnskabsfolk herhjemme og i udlandet. Ingen kan naturligvis give en rationel, videnskabelig forklaring. Og det er vel egentlig også ok? Mennesket vil alligevel aldrig kunne definere Gudsværket, dertil er vi begrænsede af vore sanser.

”Vi mødte Jesus” er en tankevækkende bog i en tid, hvor vi søger fordybelse, meditation, spiritualitet.

Med Reformationen forsvandt mystikken fra kirken – væk med engle og ikoner. Men folk får alligevel stærke uforklarlige oplevelser, og Charlotte Rørths ærinde er, at der skal være rum til at tale om disse – også i kirken! Hun ønsker på ingen måde at missionere, men åbenhed.

Bogen giver grund til eftertanke og det ligefremme, ukunstlede sprog gør den til en fornøjelse at læse.

Er udkommet . Gyldendal - oktober 2017, 269 sider.

Inga Madsen2 Bogen er anmeldt af Fhv. bibliotekar Inga Hansen, Dannemare 
   

 

Er udkommet - Gyldendal - oktober 2017, 269 sider

   

Det sker  

man tir ons tor fre lør søn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
© Lolland-Falsters Stift