Filosofiske saloner


FUV-Stiftskursus onsdag den 18. april 2018 kl. 10-15 for præster, kirke- og kulturmedarbejdere, musikpædagoger, organister og andre kirkelige undervisere.

FUV Stiftskursus har i år et voksenpædagogisk fokus. Vi har derfor inviteret Birgitte Kragh Engholm, sognepræst og udvikler med ansvar for 25-45-årige på Vesterbro i København, og Lars Sandbeck, lektor ved FUV. Birgitte Kragh Engholm har udviklet konceptet "De Filosofiske Saloner på Vesterbro", der er en succesfuld relancering af den traditionelle sogneaften.

Med inspiration i 1920´ernes salontradition i Paris, hvor der blev talt om, hvad det vil sige at være menneske, sættes den eksistentielle samtale på dagsordenen. Lars Sandbeck har igennem de senere år været en hyppig oplægsholder på salonerne. Salonerne kan i løbet af ganske få timer hver gang melde "Alt udsolgt". 

Bag succesen ligger en helt særlig tænkning og bevidste overvejelser over, hvad samtidens mennesker har af ønsker, forventninger og behov, og hvordan vi som folkekirke kan svare på dem. Birgitte og Lars vil denne dag dele deres erfaringer og give inspiration til, hvordan vi som kirke lokalt kan sætte den eksistentielle samtale på dagsorden for det senmoderne menneske.

Birgitte Kragh Engholm er forfatter til bogen, Den fremtidsgodkendte folkekirke.

Der vil være kaffe og frokost i dagens løb. 

Praktiske oplysninger:
Tilmelding til: Kasper Høyer på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest mandag den 9. april 2018.

Deltagere:
Præster, kirke- og kulturmedarbejdere, musikpædagoger, organister og andre kirkelige undervisere.

Kursussted:
Konfirmandstuen ved præstegården, Vestergade 6, 4990 Sakskøbing

Pris:
Deltagelse er gratis. Præster kan skrive kørsel til kurset på befordringsskemaet til lav takst.

Kurset arrangeres af:     
Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter i samarbejde med religionspædagogiske udvalg og stiftskonsulenter

   

Det sker  

   
© Lolland-Falsters Stift