strygere eksternt foto

Søndag den 12. november kl. 19.30 gæster Storstrøms Symfoniorkester Gedser Idræts- og Medborgerhus (Skråvej 2). 

 

Til koncerten er skabt et alsidigt program kun med strygere og andre strenge; et pro-gram, der spilles uden dirigent og med orkestrets egne musikere Stéphane Tran Ngoc (violin), Tobias Gørvild Lautrup (cello) og Mette Franck (harpe) som solister!

Tobias Lautrup     Stephane Tran Ngoc     Mette Franck
Tobias Lautrup (cello)   Stéphane Tran Ngoc (violin)   Mette Franck (harpe)

Orkestret kommer denne aften vidt omkring: Fra Antonio Vivaldi's tidlige ”Koncert for strygere” over Felix Mendelssohn's ”Symfoni for strygere” og Ernest Bloch’s ”From Jewish Life”, som udtrykker et helt folks kultur, til Edward Elgar’s smukke "Adagio" for harpe og strygere. Endelig spilles Carl Nielsen’s banebrydende opus 1 samt et værk fra vores egen tid: Peteris Vasks’ violinkoncert komponeret til en af vor tids store stilskabende violinister Gidon Kremer.

Billetpris er 50 kr. for voksne. Der er gratis adgang for børn og unge under 18 år. Bil-letter sælges ved indgangen fra kl. 18.30. Bemærk kontantsalg og unummererede pladser. Det er ikke muligt at reservere eller købe billetter i forsalg.

Koncerten bliver arrangeret i et samarbejde mellem Gedser Fællesforening og Guld-borgsund Kommunes Kultur, Turisme og Bosætningsudvalg.

Koncertarrangørerne bemærker, at der er forholdsvis få parkeringspladser direkte i tilknytning til koncertstedet og opfordrer derfor til, at publikum parkerer i nærområdet, eksempelvis Strandvej, Østre Allé eller ved Gedser Vandtårn (Danmarksgade 6).

Storstrøms Symfoniorkesters koncert i Gedser afholdes som led i orkestrets efterårs-turné, hvor orkestret gæster alle de kommuner, som det har indgået samarbejdsaf-tale med (dvs. Guldborgsund, Lolland, Vordingborg, Næstved og Faxe kommuner). For information om turnéens øvrige koncertsteder se www.ensemblet.dk.
Storstrøms Symfoniorkester er en unik størrelse i dansk musikliv. Det er et enestå-ende eksempel på et ’musikalsk fødekæde’-foretagende, hvor man ved fælles kræf-ter har skabt et symfoniorkester på højt kunstnerisk niveau. I orkestret spiller profes-sionelle, amatører og musikelever side om side. Symfoniorkestret er således et kvali-ficeret tilbud til ikke bare publikum, men også landsdelens dygtigste amatører og fun-gerer samtidig som et led i uddannelsen af den kommende musikergeneration.

   

Det sker  

   
© Lolland-Falsters Stift