trinesondergaard christiansborgslotskirke 392
Trine Søndergaard, I min faders hus er der mange rum, 2016.
www.fuglsangskunstmuseum.dk

TESER. Danske samtidskunstnere i dialog med reformationen 15. september 2017 – 7. januar 2018.

 

’TESER. Danske samtidskunstnere i dialog med reformationen’ er en kunstudstilling på Fuglsang Kunstmuseum, der markerer 500-året for starten på den lutherske reformation. 25 af tidens største danske billedkunstnere er blevet inviteret til at gennemtænke reformationen og dens betydning, for at undersøge om samtidskunsten kan sætte synsvinkler på reformationen i spil og give anledning til refleksion.

De valgte kunstnere er fundet relevant, fordi de har et kendskab til den kristne tradition, bl.a. har mange fundet interesse i religiøse spørgsmål i deres kunst. Derudover har kunstnernes virke været af nybrydende karakter og på et kunstnerisk niveau, der har potentiale til en væsentlig aktualisering og et markant visuelt mellemværende med reformationen.

Kunstnerne har fået frie hænder til at give de 500 år gamle tanker et nutidigt udtryk. Alle værker - i forskellige medier som maleri, skulptur, installation, foto og grafik - er nye og lavet specielt til udstillingen, som vises dette efterår på Lolland.

Udstillingen ledsages af et katalog med artikler af dr. phil. Henrik Wivel og mag.art Lisbeth Bonde foruden interviews med de deltagende kunstnere og gengivelse af deres værker.

Se vedhæftet faktaark med kunstnernavne

   

Det sker  

   
© Lolland-Falsters Stift