2017 August DKM Luther film 2440x975 932x372 640x255

6 nye film giver et bud på, hvorfor reformationen er relevant for børn i dag. Materialet er oplagt til både undervisning, samtale og arrangementer.

I anledning af 500 året for reformationen er den danske reformator Hans Tausen (Sigurd Barrett) taget tilbage for at se, hvordan det egentlig er gået siden. Men det kan være lidt svært at finde hoved og hale i nutiden, når man er 500 år gammel.

Heldigvis møder han pigen Alvilda, der kan hjælpe ham. Sammen går de på jagt efter spor fra reformationen, selv om Alvilda er lidt skeptisk. For kan Luther nu også tage æren for, at hun tør sige sine forældre imod? Hvad har han at gøre med, at vi taler dansk i dag? Og kan man overhovedet finde spor efter noget, der skete for så længe siden?

Tag børn og barnlige sjæle med tilbage i historien, og bliv klogere på reformationen og dens betydning i Danmark.

Materialet består af 6 film samt tilhørende undervisningsmateriale, og er målrettet 3.-6. klassetrin. Materialet egner sig f.eks. til minikonfirmander, arrangementer i kirker og skolers undervisning i kristendomskundskab og historie.

Hver film varer ca. 10 minutter, og præsenterer et spor efter reformationen i en nutidig kontekst. Desuden indeholder hver film en kort animationsfilm, hvor man bliver præsenteret for Luther og en række af hovedbegivenhederne i reformationen. De 6 film kommer omkring emner som faderoprør, at holde hvad man lover, bøder, forventninger, samvittighed, sprog, skole og splittelsen af kirken i katolikker og protestanter.

Filmene er gratis for alle kirker og skoler, og kan ses på www.dkm.dk/luther.

Man er også meget velkommen til at integrere filmene på sin egen hjemmeside. Koderne til indlejring af filmene kan man finde på https://www.youtube.com/channel/UCcbF0BaWymbYxiU4uRcfGig

Materialet indeholder desuden ideer til aktiviteter, undervisning og forløb, så det er nemt at gå til. Disse er klar til brug og kan findes på www.dkm.dk/luther

Projektet er udviklet og produceret af Danmarks Kirkelige Mediecenter, og blevet til i et samarbejde mellem Viborg Kommune, Viborg Stift, Sigurd Barrett, Tumblehead og Danmarks Kirkelige Mediecenter. Projektet er støttet af Folketinget - Reformationspuljen, Ole Kirk's Fond, Præsidiet for Reformationsjubilæet i Danmark og Viborg Kommune.

   

Det sker  

   
© Lolland-Falsters Stift