Lyserøde blomster

Vi hører fugle sjunge med mange hånde lyd, skal ikke da vor tunge lovsynge Gud med fryd? Efter en sæson med undervisning, flittig øvning og flere koncerter slutter Sjællands Kirkemusikskoles afdeling i Toreby sæsonen med en forårskoncert i Toreby Kirke mandag d. 8. maj kl. 19.

Programmet byder på en buket af især dansk og engelsk kirkemusik. Vi skal høre flere nye salmer – og der bliver lejlighed til at synge med på nogle af årstidens mere kendte salmer for eksempel ”Det dufter lysegrønt af græs” gendigtet fra svensk af afdøde biskop over Helsingør stift Johannes Johansen.

Torebykoret synger nogle af vore kendte danske korsange og derudover blandt andet et værk af den efterhånden ret kendte engelske komponist John Rutter.

Torebykoret består af en blanding af kirkesangere og organister, som er enten nuværende eller tidligere studerende ved kirkemusikskolen.

De fleste af de studerende i Toreby afdelingen er allerede ansat som kirkesangere eller organister rundt omkring i Lolland-Falster Stift. De, der endnu ikke er, vil ikke skulle vente længe, før de bliver kontaktet af et menighedsråd, der mangler en kirkemusiker. Organistmanglen i de små landsogne er et velkendt problem, som kirkemusikskolen med vedholdende engagement søger for at afhjælpe.

Er man interesseret i at vide mere om kirkemusikskolen, er her en lejlighed til at møde både lærere og studerende.

Der er gratis adgang til forårskoncerten i Toreby Kirke d. 8. maj kl. 19.

Er man interesseret i at vide mere se skolens hjemmeside www.kirkemusikskole.dk

   

Det sker  

   
© Lolland-Falsters Stift