Emmaus kursuscenter

 

PRESSEMEDDELELSE

Torsdag d.22. juni 2017 kl.10-21.

Sjællands Kirkemusikskole indbyder i samarbejde med Dansk Organist- og Kantorsamfund, Organistforeningen, Dansk Kirkemusikerforening og Haslev Kirke til
”Kirkemusikkens dag”  torsdag den 22. juni 2017 kl. 10 - 21 på Emmaus galleri og kursuscenter i Haslev. Denne gang med med fokus på:

BISKOPPERNES ARBEJDE MED LITURGI
LUTHER OG MUSIKKEN
SALMER TIL REFORMSTIONSJUBILÆET
REFORMSTIONSTIDENS MUSIK OG DENS RØDDER

Hent programmet her.

Når Sjællands Kirkemusikskole for syvende år i træk, i samarbejde med de faglige organisationer og Haslev Kirke indbyder til Kirkemusikkens dag 2017 sker det med ønske om at fastholde debatten og samtalen om kirkemusikken..

- Vi er hele tiden udfordret på kirkemusikkens udtryk og stilbredde. Man behøver ikke følge ret meget med for at se, at der hele tiden skabes ny kirkemusik og skrives nye salmer, samtidigt med at der arbejdes med nye liturgiske former, alternative versioner af den eksisterende kirkemusik, og at orglet i stigende omfang suppleres med andre instrumenter, siger Ole Brinth, rektor for Sjællands Kirkemusikskole, der leder Kirkemusikkens dag 2017. Og han uddyber:
- Folk kommer i kirken med forskelligartet musikalsk baggrund, og kirken og kirkemusikken er udfordret på den gode måde af nye tanker og måder.

Som kirkemusiker og som medarbejder i kirken eller ansvarlig for det kirkelige arbejde skal man være bevidst om den kirkemusikalske udvikling.

- Det kirkemusikalske landskab bliver mere og mere spændende, og vi ser mange forskellige måder at gribe tingene an på. Det handler om at finde nye veje og samtidig holde et troværdigt udtryk, siger Ole Brinth.

Formiddagen har fokus på den liturgiske udvikling i Danmark. Biskop Elof Westergaard, Ribe, gæster ”Kirkemusikkens dag 2017” og fortæller om det liturgiske udredningsarbejde, som biskopperne har sat i værk med nedsættelse af tre udvalg, der i løbet af 2017 og 2018 skal afgive votum om emner vedrørende højmessen, dåb og nadver og autorisation.

Efter frokost står ”Kirkemusikkens dag” i reformationsjubilæets tegn. Her lægger en af de mest markante skikkelser og største kapaciteter på dansk grund inden for emnefeltet ”musik-teologi”,

lektor emeritus lektor og komponist Nils Holger Petersen, for med et foredrag om ”Luther og Musikken”.

Herefter er der sangtime, hvor salmedigteren Lisbeth Smedegaard Andersen i samvirke med rektor Ole Brinth præsenterer salmer fra Folkekirkens Ungdomskors reformationsfejringsprojekt ”Lutherrosen”, hvortil Lisbeth Smedegaard Andersen selv er bidragyder.

Eftermiddagen rundes af med foredrag ved Lisbeth Smedegaard Andersen, der med foredraget ”Om at skrive salmer i 2000-tallet” sætter fokus på et af den lutherske gudstjenestens særkender: salmesangen.

Ved den afsluttende koncert i Haslev Kirke synger det professionelle kor Musica Ficta under ledelse af Bo Holten et program i fire dele med fokus på reformationstidens musik og dens inspirationskilder

  • Den gregorianske baggrund
  • Den katolske polyfoni
  • Den lutheranske tradition
  • Luthersk salmesang fra Tyskland til Danmark

Yderligere oplysninger hos rektor Ole Brinth Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. tlf. 29 10 34 18
eller Sjællands Kirkemusikskole
www.Kirkemusikskole.dk , Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. tlf. 36 32 03 08.

Tilmelding til Emmaus galleri og kursuscenter Højskolevej 9, 4690 Haslev

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

   

Det sker  

   
© Lolland-Falsters Stift