Carson Cooman, organist og composer in residence ved Memorial Church på Harvard University i Cambridge, Massachusetts har indspillet værket "Ti Fadervor-meditationer", som organist Flemming Chr. Hansen har skrevet til stiftet i anledning af reformationsjubilæet.

Værket vil desuden blive opført ved foreløbig to koncerter: en i Boston og en i Saint Thomas Church på 5th Avenue i New York City. Desuden har Carson Cooman bestilt et nyt orgelværk hos Flemming Chr. Hansen til uropførelse i Boston i 2018. Omvendt uopførte Flemming Chr. Hansen i søndagens gudstjeneste  i Sakskøbing et lille stykke med titlen “Postludium”, skrevet Carson Cooman har skrevet til ham. 

 

Noderne til “Ti Fadervor-meditationer” er blevet sendt ud til alle sognene på Lolland-Falster, så man kan lave lokale opførelser af stykket med kirkens egen organist og præst. Hvis nogle af de lokale organister har lyst til at spille værket, er de velkomne til at kontakte Flemming Chr. Hansen med evt. spørgsmål. Deruover inviterer inviteres alle stiftets interesserede organister til en inspirationsdag mandag den 8. maj 2017 kl. 12-15 i Engestofte Kirke, hvor man kan spille for hinanden og høre lidt mere om tilblivelsen og ideerne bag værket. Det er gratis at deltage i inspirationsdagen.

Inspirationsdagen afholdes i Sjællands Kirkemusikskoles regi.


   

Det sker  

   
© Lolland-Falsters Stift