Bog frivillige 2

Kirkefondet udgav i samarbejde med Forlaget Ingerfair sidste sommer  bogen ”Ledelse og involvering af frivillige i folkekirken”.

I forlængelse af udgivelsen inviterer Kirkefondet alle stiftets menighedsrådsmedlemmer, kirke- og kulturmedarbejdere, præster, andre ansatte, frivillige mv. til en inspirationsaften om frivillighed i folkekirken. Inspirationsaftenen finder sted tirsdag 28. marts kl 17.00-21.30 i Sognets Hus, Kirkestræde 6 i Maribo.

Program for aftenen:

17.00: Velkomst og præsentation af Kirkefondet

17.15-17.45: Biskop Steen Skovsgaard: Hvad kan de frivillige, som de ”professionelle” ikke kan – og omvendt?

17.45-18.15: Lokale erfaringer med frivillighed i Lolland-Falster Stift

  • ”Hvordan kan man skabe struktur på sognets mange frivillige?” v/Mei Petersen og Lisbet Jensen fra Nykøbing Falster sogn
  • ”Hvordan får vi de frivillige sporet ind på de rette opgaver? – Om at have samtaler med de frivillige, inden de begynder deres engagement” v/Kirsten Jantzen, frivilligkoordinator på Svanevig Hospice.
  • ”Hvordan får man frivillige engageret i at skabe aktiviteter og udvikle lokalsamfundet?”
  • ”Lægfolkets medvirken ved gudstjenester – f.eks. lægmandslæsninger”

18.30: Spisning

19.30: Styrk det frivillige engagement i kirken!

Oplæg ved Kirkefondets udviklingskonsulent, Dorte Kappelgaard, medforfatter til bogen om frivillighed i folkekirken. ”Hvordan finder vi flere frivillige?” spørger man sig selv og hinanden i mange kirker. Vi begynder med at spørge: Hvorfor overhovedet have frivillige, og hvad er det særlige ved frivilligt engagement i kirken? Gennem oplæg og løbende gruppedrøftelser sættes der fokus på, hvad I som menighedsråd og ansatte kan gøre for at styrke det frivillige engagement i og ud fra kirken. I vil få inspiration til at inddrage og lede forskellige typer frivillige med afsæt i, hvem de er, og hvad I vil som kirke.

21.15: Afslutning ved Kirkefondets generalsekretær, Henrik Bundgaard Nielsen

Prisen for deltagelse inkl. spisning, kaffe og drikkevarer er kr. 275,-. Beløbet kan dækkes af menighedsrådet. Faktura vil blive tilsendt pr. e-mail efter tilmeldingsfristen.

Tilmelding til Kirkefondet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på tlf. 33 73 00 33 senest onsdag den 15. marts 2017. Angiv sogn, funktion, navn og e-mailadresse.

   

Det sker  

   
© Lolland-Falsters Stift