Kirkemusikalsk netværk første møde

Af Merete Bandak, initiativtager til netværket.

Kirkemusikalsk netværk har holdt sit første møde. Det fandt sted 1. februar i Sakskøbing Sognegård, et forholdsvis centralt sted at nå fra hele Lolland og Falster. Interessen var overvældende – hos de fire der var mødt frem med tekster og musik i taskerne. Men der var alt for mange stole i lokalet, så er der nogen der har brug for et puf for at komme af sted og være med, så er det hermed givet! Næste workshop bliver enten 9. marts eller 13. marts kl. 19.00-21.00. Det afklares i løbet af nogle få dage. Også hvor det finder sted.

 

Hvad er meningen med initiativet? Tanken er at være en kreativ workshop for alle der skriver digte, sange, salmer, tekster, der handler om alt, fra det største til det mindste, om livet og dets udfordringer og glæder, om tro, tvivl, ensomhed, død, opstandelse, samfund, klima, uretfærdighed, fattigdom, kærlighed og nåde. Bare for at nævne nogle få emner. Og for folk der skriver musik og arrangerer musik. Tænk hvis vi kunne inspirere hinanden ved at dele noget af det vi arbejder med!


Der kom mange gode ideer frem til hvordan vi gerne vil arbejde videre. Vi synes fx der mangler tekster der kan bruges i høsttiden – både i kirken og til frugtfestivaler, og som ikke handler om en høst fuld af visne blade, men en grøn høst med masser af frugt. Pinse og forår og sommer var også emner … skrevet med tanke på børn, konfirmander, kirkefremmede.
Måske vil initiativet ændre navn til Workshop for tekst og musik LF. Vi tænker at det ikke skal være forbudt at være med, hvis man mere skriver tekster, der hører til uden for kirken. Man kan tænke på højskolesangbogen der rummer nærmest alt fra salmer til sange og viser. Samme spændvidde vil det måske nok være fint at have i workshoppen. 


Vi kunne tænke os at arbejde hen imod nogle events som vi kunne lave tekster til. Og hvis præster og sognemedhjælpere, korledere og andre har brug for nye tekster til særlige begivenheder i og uden for kirken, vil vi gerne forsøge at være leveringsdygtige.

Tak til Stiftet som har støttet initiativet!

Merete Bandak kan kontaktes på på tlf.: 30 20 47 52  eller mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

   

Det sker  

   
© Lolland-Falsters Stift