Uncategorised

Kirkens Forum

Hele Danmarks fagmesse for kirken 29. - 30. september 2017 i MESSE C Fredericia. Begge dage kl. 9 - 16.

Den danske folkekirkes samlede årlige økonomi  er på 7,7 mia. og en stor del af posterne er administreret af de enkelte menighedsråd.  På fagmessen KIRKENS FORUM samler vi alle de leverandører, der arbejder på området og inviterer menighedsråd og beslutningstagere til at møde dem live i to dage midt i Danmark hos MESSE C i Fredericia.

Krønge Kirke altertavle
Altertavlen i Krønge Kirke.
Foto: Anders Blicfeldt

 

”Poul kommer ikke i skole i dag. Hans far døde i nat!”

Den dramatiske meddelelse fik jeg som 15 årig en tidlig morgen i telefonen. Det var min bedste vens mor, som ringede og fortalte, at Pouls far pludselig var død i nat. Så Poul kom ikke i skole.

Emmaus kursuscenter

 

PRESSEMEDDELELSE

Torsdag d.22. juni 2017 kl.10-21.

Sjællands Kirkemusikskole indbyder i samarbejde med Dansk Organist- og Kantorsamfund, Organistforeningen, Dansk Kirkemusikerforening og Haslev Kirke til
”Kirkemusikkens dag”  torsdag den 22. juni 2017 kl. 10 - 21 på Emmaus galleri og kursuscenter i Haslev. Denne gang med med fokus på:

paaske

Når de nye råvarer til påske pibler op af jorden, er det ligesom Jesu opstandelse, mener kokken Claus Holm. For ham skal påskemaden være enkel, og vi skal opleve den.
Klik her for at læse mere om, hvad han mener om mad og fællesskab (www.folkekirken.dk)

Tørklæde

 

Af biskop Steen Skovsgaard

Nedenstående indlæg er skrevet  tilbage i august 1998 som en kommentar til en debat om tørklæder, som blev ført dengang. Ikke meget har ændret sig, så måske kan det bruges som kommentar til den aktuelle diskussion og for eller imod tørklæder. Her kommer det ihvertfald: “Kun til Helved kan man tvinges, Mens til Himlen blot der ringes!"

steen skovsgaard  002011cBiskop Steen Skovsgaard fratræder bispeembet med udgangen af august 2017
efter 12 år som Biskop over Lolland-Falsters Stift

Onsdag den 14. juni kl. 13 afholdes den årlige landemodegudstjeneste i Maribo Domkirke med efterfølgende åbent landemode i Bangs Have.

Bispegårdshaven 2

Du kan møde de fire bispekandidater, Marianne Gaarden, Michael Fagerlund, Poul Joachim Stender og Christina Kristiansen i en paneldebat:

Onsdag den 19. april 2017 kl. 19 - 21 i Maribohal 1, Maribo - Klik her for at se programmet
Ordstyrer: TV-vært Rasmus Birkerod
Arrangør:  Menighedsrådsforeningen i Lolland-Falsters Stift

Torsdag den 27. april 2017 kl. 19.30 på Højskolen Marielyst - Klik her for at se programmet
Ordstyrer: Forstander Christian Schou, tidl. journalist på DR
Arrangør:  Sognepræst Anders Martin Lauritsen og Højskolen Marielyst

Bispebolig

Valgbestyrelsesformand Knud Brusgaard Nielsen oplyser, at der er modtaget fire rettidigt anmeldte kandidater til bispevalget i Lolland-Falsters Stift. Kandidaterne er af valgbestyrelsen fundet valgbare og kan derfor opstille til valget. Valgbestyrelsen bekendtgør hermed, at der afholdes bispevalg i Lolland-Falsters Stift.

soellested lille
Foto: Nils Roland

En stilling som kirkebogsførende sognepræst i Søllested-Skovlænge-Gurreby Pastorat, Lolland Vestre Provsti skal besættes midlertidigt ved konstitution. Konstitutionen, der er et barselsvikariat, sker for perioden 25. marts 2017 – 1. juli 2017 (begge dage inkl.) med mulighed for forlængelse.

Hanne1 

Af sognepræst Hanne Lundsgaard, Toreby

Studieorlovens formål har været at fordybe mig i teorierne og teologien bag hverdagens teologiske praksis. Under overskriften Relationer har jeg delt min læsning op i 2 hovedgrupper. På forhånd var dette hvad jeg havde tænkt mig at beskæftige mig med:

Underkategorier

 

Der er en fejl i klokkeslettet til arrangement til foredraget om Luther -. ven eller fjende.

Det rigtige klokkeslet er kl. 17.00. vi undskylder fejlen.

   

Det sker  

man tir ons tor fre lør søn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
© Lolland-Falsters Stift